mz12

Når man rejser rundt i udlandet og arbejder som frivillig, kan det godt være svært altid at tage ordentlig vare på sine fysiske behov. Det er jo ikke alting, man kan have pakket med i kufferten, og man må derfor lave nogle kompromisser med sig selv om, hvilke fysiske behov man anser for at være vigtigst. 

Læs her om tre måder, du nemmere kan tage vare på dine fysiske behov, når du er i udlandet.

Shampoo

Stop med at bruge shampoo

Det er begyndt at blive ret populært at stoppe med at bruge shampoo og får rigtig mange, fungerer det faktisk udmærket ikke at bruge hverken shampoo eller balsam.

Hvis du kan vænne dit hår til ikke længere at bruge shampoo eller balsam, behøver du ikke længere at døje med at slæbe sådanne produkter over forskellige landegrænser. Der er dog en tilvænningsperiode, som du må indstille dig på, hvis du gerne vil tage dette spring.

Brug el cigaretter

Når man ankommer som frivillig til et nyt land, kan det godt virke en smule overvældende. Man kender som regel ikke den sociale kontekst, man kommer ned til, og det tager et stykke tid, før man falder ind i en god rutine. Og så kan det også være svært altid at vide, hvor det er, man skal få finde cigaretter henne. 

Hvis du er ryger, kunne det derfor være en meget god ide, hvis du prøver at benytte en El cigaret fremover. El cigaretter er en fantastisk opfindelse, som både er meget sundere og mere praktisk at benytte, hvis man har brug for et nikotin fix af og til – og så ved du altid, at du har en cigaret i nærheden, hvis du pludselig får trang til én, imens du er afsted.

praktisk

Benyt praktisk tøj

Igen; det er begrænset, hvad du kan have med i kufferten. Overvej derfor meget nøje, hvilket slags tøj du har med, og hvor praktisk det egentlig er.

Sørg for, at du både har tøj med til kolde og varme temperaturer. Og sørg desuden for, at det ikke er skabt af skrøbeligt materiale.