mz12

Har du en drøm om at hjælpe til andre steder i verden, hvor de virkelig har brug for hjælp? Så kan du blive frivillig i udlandet, hvor du virkelig kan gøre en forskel. Der er desværre mange steder i verden, hvor de ikke har det lige så godt, som vi har i Danmark, og det betyder, at vi nogle gange er nødt til at hjælpe dem, så de kan få det bedre. At være frivillig i udlandet kan være hårdt, men det er også en kæmpe oplevelse og man lærer meget om sig selv, det man troede, man vidste og andre kulturer. Så spring ud i det, og hjælp andre mennesker, som ikke har været lige så heldige som dig.

Oplevelser for livet

Verden ligger for dine fødder. Noget vi garanteret alle har hørt adskillelige gange i livet. Men ikke alle af os er så gode til at komme ud, og undersøge livets muligheder, og de forskellige kulturer som lever side om side i verden. Vi skal være bedre til at tage springet ud i livet, og tør så usikkert for at lære os selv bedre at kende. At være frivillig i et fremmed land, kan godt lidt føles som at træde ud fra en klippe. Du ved ikke helt, hvordan det vil være, når du rammer vandet, men turen ned er spændende, man får sommerfugle i maven, og man lærer at man sagtens kan tage springet næste gang. Det er nemlig sjældent så farligt at kaste sig ud i ting, der ligger uden for ens komfortzone, som man tror. Og udover at være grænseoverskridende, så får man oplevelser med i baggagen, som man aldrig havde fået ellers.

Pas på andre og dig selv

Lige så fantastisk som hele oplevelsen med at være frivillig er, lige så hårdt kan det være. Man kan opleve en overvældende følelse af, at selvom ens hjælp betyder meget, så er det ikke nok. Men alt hjælp gør en forskel, og alt hjælp er bedre end ingenting. Man møder nye mennesker der lige som en selv ønsker at gøre en forskel i verden og gøre verden til et bedre sted. Men dette ansvar man skaber for sig selv, kan godt gøre en rigtig træt og være hårdt for sjælen. Og derfor er det også vigtigt, at man også husker at passe på sig selv, og ikke kun alle andre. Tag en pause, træk vejret og mærk efter, om du måske kan hjælpe mere og bedre, hvis du lige får lov at få kræfterne tilbage.

En velfortjent afslutning eller pause

Når du har været ude og gøre verden til et bedre sted, så er det helt okay, at du tager et velfortjent hvil. Og hvem ved, måske du får mere blod på tanden til at tage ud og gøre mere godt efterfølgende. Så beløn dig selv for dit hårde arbejde, og tag på en velfortjent charterferie. Du kan få flybilletter til Mallorca billigt, og tage ned i varmen og hygge selv, eller med dine bedste venner.