mz12

Alle er interesserede i at holde sit barn sundt og rask. Det er derfor helt essentielt at vide, hvad du som forælder kan gøre for at sikre dit barns sundhed og trivsel. For du kan faktisk gøre mere, end du måske umiddelbart tror. Dette handler bl.a. om at servere sund og varieret kost, sørge for at dit barn har god håndhygiejne samt sikre legeaftaler mv. Alt dette kan du læse meget mere om i teksten nedenfor.

Sørg for at servere varieret og sund kost

Det er ikke noget nyt, at det er enormt vigtigt at spise varieret kost. Det er således nødvendigt for at vores kroppe fungerer optimalt, at vi spiser både protein, kulhydrat, vitaminer og fedtstoffer hver dag. Dette gælder, hvad enten du er ung eller gammel. For at sikre dit barns sundhed, er det derfor vigtigt, at du sørger for, at dit barns kost er varieret og indeholder alle disse elementer. På den måde får dit barn den nødvendige energi til alle legepladsens små lege. Samtidig integrerer du nogle gode madvaner i dit barns bevidsthed, hvilket kan blive en fordel senere i livet.

Den sunde og varierede kost er samtidig med til at styrke dit barns immunforsvar. Det betyder, at dit barn får sværere ved at tilegne sig forskellige infektioner og virusser.

Lad barnet forstå vigtigheden af god håndhygiejne

Skolen er et mekka for bakterier og forskellige infektioner. Dette skyldes, at så mange børn går side om side i hele tiden. Desværre kan dette let forårsage, at dit barn bliver ramt af influenza e.l. Hvis du dog vil gøre det sværere for influenzaen at trænge igennem dit barns immunforsvar, så kan du med fordel lære dit barn vigtigheden i at vaske hænder.

Ved at vaske hænder inden spisepauserne, efter toiletbesøg og efter at have pudset næse eller hostet, så mindskes risikoen for at tilegne sig en sygdom, af enhver slags, markant. Du kan derfor sørge for at holde dit barn sundt og rask ved at lære dit barn at vaske hænder i de nævnte situationer, samt når hænderne ellers er beskidte og trænger til vask.

Legeaftaler, gode grin og livsglæde

Når du skal sørge for at holde dit barn sundt og rask, så handler det i ligeså høj grad om at sørge for dit barns trivsel. Dette indebærer, at dit barn kommer ud og oplever forskellige ting samt leger med sine legekammerater.

Som forælder kan du hjælpe ved at arrangere forskellige ture og legeaftaler. For dit barns trivsel afhænger også af gode grin og livsglæde. Sørg desuden for, at dit barn kommer afsted på forskellige ture og dermed får varierede og nye inputs fra andet end blot fra computerskærmen.