mz12

Du kan få rigtig meget ud af at være frivillig. F.eks. kan du skrive det på dit CV, og du kan være med til at gøre en forskel. Men det betyder ikke, at det er ligegyldigt, hvad det er for en type arbejde. De fleste vil nok gerne arbejde med noget, de brænder for, så her får du et par råd i forhold til at vælge noget frivilligt arbejde, der passer til den, du er.

Tænk over, hvem du er

Inden du kaster dig ud i frivilligt arbejde, kan det være en god idé at bruge lidt tid på at tænke over, hvem du egentlig er som person. Kan du godt lide at hjælpe folk i nød? Kan du godt lide at have med mennesker at gøre, eller foretrækker du at sidde hjemme foran computeren? Er der nogle bestemte sager, du virkelig brænder for, som du synes er vigtige at kæmpe for? Det er spørgsmål som disse, der kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvilken type frivilligt arbejde, der passer til dig.

Der er jo stor forskel på frivilligt arbejde. Noget handler om at hjælpe folk i nød eller kæmpe for nogle bestemte sager, f.eks. Men der findes også frivilligt arbejde, der foregår hjemme foran din computer. Det kunne f.eks. handle om at skrive artikler.

frivillig

Derfor bør du bruge noget tid på at overveje, hvem du er, så du kan vælge noget arbejde, du virkelig brænder for.

Undersøg mulighederne

Hvis du har tænk over, hvad det er for en type arbejde, du brænder for, er det næste skridt at undersøge, om du kan finde noget arbejde inden for det område. Det kan f.eks. være, du virkelig elsker hunde, og derfor vil du gerne have et frivilligt arbejde, der har med hunde at gøre. Så kan du gå på nettet og undersøge, hvilke typer af frivilligt arbejde, der findes, der har med hunde at gøre. Måske der er et job, det vil passe perfekt til dig. Dog skal du selvfølgelig også være forberedt på, at der måske ikke er noget frivilligt arbejde, inden for det interesseområde, du gerne vil arbejde.

Hvis du ikke kan finde noget

Hvis ikke du kan finde noget arbejde, der passer i forhold til det, du gerne vil, kan du kigge på de stillinger, der rent faktisk er og overveje, om noget af det minder om det, du gerne vil. Det kan f.eks. være, du gerne vil arbejde med hunde, men du kun kan finde noget frivilligt arbejde, der har med nogle andre dyr at gøre. Så kan du tænke over, om du vil kunne acceptere, at det ikke lige er hunde, men nogle andre dyr, eller om det er nødt til at være hunde, før du er interesseret.

tanke

Det behøves selvfølgelig ikke handle om hunde. Det kan også være, du brænder for at støtte en bestemt sag, men det arbejde du kan finde, handler om at støtte nogle andre sager. Så kan du tænke over, om disse sager også er nogle, du kunne komme til at brænde for, eller om det ikke er tilfældet.