mz12

Med travle liv kan det være svært at se, hvornår man lige skal finde tid til at lave frivilligt arbejde. Men vælger du at se det som en hobby, kan det være lettere at finde tiden til det. Fordelene ved at lave frivilligt arbejde kan være store og givende. Frivilligt arbejde tilbyder i bund og grund hjælp til mennesker i nød, til værdifulde anledninger og for samfundet. Ud over at hjælpe kan du også udvide dine kontakter, bruge dine evner, lære nye færdigheder og i sidste ende fremme din egen karriere.

I Danmark er frivillighed et begreb, vi værner om, hvad end du er frivillig spejderleder, fodboldtræner, frivillig i dit lokale kulturhus eller lignende. Det at være frivillig sammen med andre mennesker kan give dig så meget mere end blot god samvittighed. Det kan give minder og egenskaber for livet. Du gør noget godt for andre, og du får noget godt igen. Det er fællesskabet, der er afgørende for mange, når det handler om at være frivillig.

Nogle drømmer om at komme til at arbejde med frivillighed på længere sigt. Der er altid nogen, der holder styr på, at det hele glider, som det skal, og at de frivillige har det godt, mens de udøver et stykke vigtigt arbejde, der styrker den organisation, de er i.

Fordelene ved at arbejde frivilligt

Nogle af de store fordele ved at arbejde frivilligt er, at du får kontakt til andre mennesker, og nogen af dem kan potentielt blive tætte venskaber. Det er sundt for din krop og dit sind. Du kan skrive det på dit CV, og det kan muligvis være med til at lande drømmejobbet ude i fremtiden. At føle, man gør en forskel, er så fantastisk en følelse. Det er noget, man hurtigt kan blive bidt af, og det kan være medvirkende til at øge ens livskvalitet.

smilende-mennesker

Hvordan kan frivilligt arbejde gavne dig

Det at hjælpe andre kan også være med til at gavne din mentale og fysiske sundhed. Det kan være medvirkende til at reducere stress, bekæmpe depression, holde dig mentalt stimuleret og give dit liv ekstra indhold og mening. Det gode er også det faktum, at frivilligt arbejde ikke behøver at være et langsigtet engagement eller tage en masse tid ud af din ellers travle hverdag. Alt tæller – også de helt små ting, du kan hjælpe med.

Mange er frivillige til store begivenheder i Danmark; store koncerter, festivaler og meget mere. Du kan møde en ven for livet og de minder, I får sammen er uerstattelige. Vil du samle på minderne, kan du få printet billeder ud af dine yndlingsøjeblikke og hænge dem op på en fotosnor som pynt.

sammenhold

Spring ud i frivilligt arbejde og udvid dit netværk

 

Frivilligt arbejde giver dig mulighed for at få kontakt til nye mennesker og være en del af et større fællesskab. Selv det at hjælpe med de mindste opgaver kan gøre en reel forskel for andre mennesker, dyr og organisationer. der arbejder med nødhjælp. En af de bedste måder at få nye venner på og styrke eksisterende relationer, er at gå sammen om et fælles projekt eller aktivitet. Frivilligt arbejde er en fantastisk måde at møde nye mennesker på, især hvis du er ny i en by eller indenfor et bestemt område. Det styrker dine bånd til samfundet og udvider dit netværk. Mens nogle mennesker er naturligt udadvendte, kan andre være mere generte og tilbageholdende. De kan have svært ved at møde nye mennesker. Frivilligt arbejde giver dig mulighed for at øve og udvikle dine sociale færdigheder, da du regelmæssigt mødes med en gruppe mennesker med fælles interesser.