mz12

At gøre noget godt for samfundet er noget, som næsten burde være en borgerpligt. Der er mange flere gode grunde til det end til at lade være. Har man bare et par enkelte timer til overs om dagen kan det være en god ide at bruge dem på at arbejde frivilligt et sted. Alle har nogle kompetencer de kan bruge. Det vil sige, at alle her i landet har mulighed for at arbejde med et frivilligt arbejde. Det kan være, at du har en helt særlig hobby eller interesse du ved noget om. Det er ikke sikkert, at du er god nok til denne hobby til at leve af det. Her kan du dog heldigvis gøre noget andet. Du kan nemlig finde et frivilligt arbejde, som handler om at du skal gøre netop det der interesserer dig. Det er godt for dig selv og de involverede som er en del af det. Det kan blandt andet være, at du skal sidde med noget web og styre et website så som www.lovebuddy.dk. Det kan også være, at du skal sidde med databaser eller noget helt andet.

arbejde

Føl, at du gør noget godt

Der er dem der mener, at alt hvad man gør er selvisk og egoistisk. Nogle mener endda, at selvom du går ud og foretager dig noget frivilligt er det stadig noget du gør for din egen skyld. Det kan være, at du får noget særligt ud af det. Sådan behøver det dog ikke være. For der er naturligvis visse ting, som du udelukkende gør for, at andre har det godt.

Hvis du ved, at du selv er i en meget privilegeret situation, hvor du ikke mangler noget kan det især være, at du føler, at du skylder samfundet at gøre noget godt. Ved at gøre det ved du, at du gør noget godt. At tænke på, at hjemløse for eksempel får mad fordi, at du laver det kan være skønt. Det kan også være, at du siger ja til at udvikle sex spik, som er noget af det, som rigtig mange mennesker begynder på. At sørge for, at andre får et godt intimt liv med hinanden er en god ting. Især hvis der er tale om ting, som kan være svære.

flytning