mz12

Corona pandemien har sat en stopper for stort set alle udlandsrejser. Men før eller senere vil situationen blive normal igen. Så er det måske på tide at tænke over dit næste projekt som frivillig. Hvor vil du hen? Hvad brænder du for at lave?

Der er så mange spændende projekter rundt om i verden – problemet er bare at finde dem. Men det er måske nemmere end du tror. Der er nemlig en hel del organisationer, der gør intet andet end at sprede information om frivillige projekter. Det er bare at google dem, så åbner der sig en hel ny verden for dig med nye projekter, du kan udforske. 

 arbejdsplan

Find et frivilligt projekt i trygge rammer

At rejse rundt i verden og deltage som frivillig i alle slags projekter kræver mod. Det kræver også en del tillid. I de fleste tilfælde møder du ikke nogen, øje til øje, når du tegner en kontrakt. Hvis du finder et projekt igennem en af de danske hjælpeorganisationer, så kan du føle dig tryg. I så fald bliver du også inviteret til et personligt interview med folk der kender til projektet og sandsynligvis også selv har været der. 

Med udenlandske organisationer, eller når du forhandler direkte med projektet, er det en anden sag. Der vil al kontakt ske online. Men også her findes der måder du kan føle dig tryg på. En af de mest seriøse og populære platforme, der matcher frivillige med projekter, er Workaway. 

Tryghed og sikkerhed i højsædet

Workaway er en international anerkendt og respekteret platform. Du kan oprette dig som bruger, både som frivillig og som udbyder af frivillige projekter. Hvis du tilbyder et projekt, så er medlemskabet gratis. Som frivillig skal du betale et årligt kontingent på omkring € 40,- 

Men du får også meget for pengene. Workaway sørger fx for et visum (du skal dog selv betale evt. visumgebyrer) og forsikringer. En stor fordel er, at du igennem Workaway kan få visum til lande, hvor det ellers kan være svært at få et. Dette gælder ikke så meget for danskere, men hvis du har statsborgerskab i et ikke-EU land, kan det være meget hjælpsomt. Igennem et Workaway visum slipper du også for evt. krav om depositum. Du behøver heller ikke selv finde kontaktpersoner, der evt. skal stille sikkerhed for dig.

Frisørsalon

Mange forskellige projekter

Hos Workaway finder du projekter indenfor alle områder. Det kan være et skibsbygnings projekt i Costa Rica, en Kaffefarm i Uganda, eller endda en frisørsalon i Helsinge. Der findes mange danske projekter på Workaway. Det kan være alt muligt, fra økolandsbyer, landbrug, eller endda privatpersoner, der har brug for lidt hjælp hist og der. 

Apropos frisørsalon: hvis du kommer til Mellemøsten på dine rejser, skal du ikke gå glip af at besøge en frisør. Nærmere sagt, er de traditionelle frisørsaloner i Mellemøsten faktisk barber shops. De findes næsten ikke mere i Europa, men i Mellemøsten drives de i bedste velgående. Og hvis du tør, bør du også opleve en rigtig barbering med ragekniv. Det er en oplevelse i særklasse.