mz12

Tænker du på at blive frivillig i udlandet? Frivilligt arbejde er en kæmpe gave. Ikke bare for den du hjælper, men også for dig som frivillig. Du vil opleve at få mere igen, end hvad du gav. Du kan blive frivillig på mange måder og bruge dine evner til at hjælpe andre. Hvis du skal til udlandet, er det også vigtigt med det rette udstyr.

Her kan du læse mere om, hvad du skal kigge efter, når du skal have det rette udstyr med til udlandet som frivillig. 

Den rette taske

Hvor mange liter?

Du har brug for den helt rigtige taske, når du rejser ud. Mange kombinerer deres volontørarbejde med at backpacke. Dermed skal du bruge en større backpack med mange liter. Det kan eksempelvis være en backpack på 40+ liter. 

Hvis du er god til simple living, kan du nøjes med en mindre rygsæk på 36 eller 38 liter. Der er ofte regnslag med i rygsækken, så du ikke skal bekymre dig om vejret. Du kan se mere her for at overveje, hvad du skal købe.

Tag oplevelserne med hjem i tasken

Når du rejser, er det rart ikke at skulle bekymre sig om det praktiske. Vælg en taske, der passer til dit behov. Måske har du også brug for en bæltetaske til dine værdifulde genstande. Man oplever flere tyverier i udlandet, og det er dermed godt at have penge og pas tæt på kroppen. 

Mange foretrækker også at have en lille dagsrygsæk til at tage med, hvor du er frivillig. Den kan du bruge til madpakke, vandflaske og de andre nødvendige ting, du skal have med dig. Derudover kan du bruge den til små weekendture, når du er af sted. 

frivillig

Bliv klogere på verden 

Som frivillig bliver du klogere på verden omkring os. Du lærer om nye kulturer, der er anderledes fra din egen. Du lærer mennesker at kende, som er forskellige fra dig, og du oplever, at ikke alle er så privilegerede, som vi er i Danmark. Det er vigtigt med frivillighed. Her lærer vi at give uden at forvente at få noget igen. Der er nogen derude, som har brug for din hjælp. Tag af sted og få en unik oplevelse!