mz12

År 2020 har været et hårdt år på mange punkter. Både for de mange virksomheder, der har været nødt til at fyre store dele af deres ansatte og for de virksomheder der har været nødt til at dreje nøglen om. Men også for de mange virksomheder, hvor deres ansatte har skullet løbe ekstra hurtigt, på grund af de mange sygemeldinger som Corona har medført sig. 

Hvis du ønsker at vise dine ansatte, at du virkelig værdsætter dem og har lyst til at forkæle dem lidt, så kan du gøre det ved at give dem en påskegave. Se mere om det lige her!

påskehare med slik

Hvorfor give en påskegave til frivillige i din virksomhed? 

Der kan være mange grunde til at man ønsker at give sine ansatte en påskegave. Både dem der er ansat på normale vilkår med løn og dem der er ansat som frivillige uden løn. Det kan være at man har mange der arbejder frivilligt for en og, at de skal forkæles lidt ekstra for deres gode indsats. Det kan også være at det bare generelt har været et hårdt år fordi, at Corona har hærget meget hos jer. 

Derfor kan du have lyst til at sende dine ansatte, både de frivillige og dem der modtager løn, på påskeferie med en lille ekstra overraskelse – nemlig påskegaver ansatte. Det vil være en fin gestus overfor dem der virkelig har knoklet hårdt i det seneste år. Men også overfor dem der måske har været virkelig hårdt ramt på helbredet på grund af Corona. 

Under alle omstændigheder er det altid dejligt at blive overrasket med en gave. Det vil alle dine ansatte uden tvivl synes. Påskegaver ansatte er en god ide, fordi det formentlig ikke er noget de forventer og du derfor har en god mulighed for, at overraske dem på den gode måde. På den måde kan du skabe lidt ekstra glæde inden alle går på et par velfortjente påskeferiedage. 

Hvorfor give de frivillige gaver? 

Hvis du både har ansatte med løn og folk der arbejder frivilligt hos dig, så bliver de måske ikke set ens på. Men der er mange gode grunde til også at takke dem der gør en frivillig indsats med en gave. For det første bruger de deres fritid på at hjælpe til. Formentlig til et formål de selv synes er godt, men derfor er det stadig dejligt at blive takket for sin indsats. Du bør også overveje at alle skal have lige gaver eller ens gaver om du vil. Da forskellige gaver kan sende et signal om at alle ikke er lige meget værd.

gaver

Regler for firmagaver

Når du ønsker at give dine ansatte gaver er der dog lige et par regler du skal kende til. En medarbejder må maksimalt modtage gaver til en værdi af 1.200kr inkl. Moms pr år. Derfor skal du kende beløbet på det samlede antal gaver du ønsker at give hver medarbejder. Altså hvis du for eksempel ønsker at give både julegave og påskegave må gaverne tilsammen maks. Koste 1.200 kr. inkl. Moms.