mz12

Der er for tiden rigtig meget fokus på miljø, klima og energi. Vi vil gerne være mere miljøvenlige og passe bedre på vores klode. Samtidig vil vi gerne have de bedste priser på energi. Den måde, vi påvirker klimaet på, har især store konsekvenser for de lande, som i forvejen modtager frivilligt arbejde. Det gælder især udsatte lande som Afrika. Man kan hjælpe mennesker på mange måder. Man kan tage end og yde frivilligt arbejde, men har man ikke mulighed for det, så kan man starte i sin egen baghave ved at begrænse sin påvirkning på klimaet, der resulterer i naturkatastrofer i udlandet.

genbrug

Her i Danmark medfører vores klima dog, at vi er nødt til at opvarme boligen om vinteren. Nogle bruger olie, gas, brændeovn, træpiller eller fjernvarme. Der er dog dukket nogle bedre alternativer op. Et godt alternativ til de mest gængse energikilder til opvarmning af boligen, er varmepumper. Disse vinder stærk frem for tiden. Og det er der flere gode grunde til.

Nogle af de elementer, der bør fremhæves ved varmepumper er:

  • Miljøvenlige
  • Nemme at betjene
  • Billige
  • Relativt lave startomkostninger
  • Hurtige at få installeret

Varmepumper er et godt alternativ for miljøet, da de fungerer ved, at de trækker den kolde luft udefra ind gennem et rør. Via varmepumpen bliver luften omdannet til varm luft, som den puster ud i rummet. Den kræver naturligvis elektricitet for at køre, men sammenligner man el med de øvrige opvarmningskilder, så er den helt klart et mere miljøvenligt alternativ.

Varmepumpe er nemme at betjene. Man får en lille fjernbetjening, som man kan kontrollere den fra. Her kan man enten sætte den til at udskyde en vis mængde varme, eller man kan indstille den ønskede rumtemperatur. Stiller man på temperaturen, så tænder og slukker pumpen selv efter behov, og man behøver således ikke selv at styre den manuelt.

Varmepumper er ikke særligt dyre forhold til andre former for opvarmning. Det kan derfor godt betale sig at få en pumpe installeret, selvom den naturligvis koster noget i anskaffelsespris. Besparelsen på energien vil dog indhente kostprisen, så man i det lange løb sparer penge ved at anvende den. Det tager i øvrigt heller ikke ret mange timer at få nogle professionelle til at installere en varmepumpe.

Det her skal du huske på, inden du anskaffer dig en varmepumpe

Der er mange forskellige varmepumper på markedet, så det gælder om at være kritisk, når man skal ud og købe en. Tænk over installationen. Skal udtaget gå op gennem taget eller gennem muren? Der er også sto forskel på, hvor meget varmepumper støjer udefra. Bor du på landet med langt til nærmeste nabo, så er det kun dig selv, du skal tænke på. Her kan det måske være lidt uoplagt at installere den, så ydersiden vender ud mod terrassen, hvor man gerne vil kunne sidde i ro og nyde en middag eller en god bog.

Er der naboer tæt på, så tænkt grundigt over placeringen og prioriter, at varmepumpen har en lav støj. Dette fremgår af de forskellige produktbeskrivelser. Husk også, at pris og kvalitet ofte går hånd i hånd. Et godt mærke, som ikke er så kendt i Danmark endnu, er Zibro varmepumpe. Disse er ikke i den billige ende, men designet i god kvalitet.

Vil du gerne spare mest muligt på hele pakken, så kan det være en fordel at indhente tre tilbud. Det kan du gøre selv, eller du kan finde en hjemmeside, der indhenter tre tilbud på varmepumper for dig. Derved får du et bedre indblik i markedspriserne og får en fornemmelse af, hvad der er et godt tilbud.

spar på lånet