mz12

Som frivillig i udlandet kan man godt glemme sig selv og menneskerne derhjemme for en stund. Det gør selvfølgelig ikke noget, for det, du udretter, er stort og nødvendigt. Du hjælper dem, der har mest brug for det, og det kræver selvfølgelig dedikation. Men lige pludselig har din mor fødselsdag, og hvad skal du så gøre, når pengepungen er tom efter din sidste frivilligrejse? Her får du tre forslag til, hvordan du kan tjene penge til gaver til familie og venner, selvom du kæmper for bedre vilkår i lande langt væk.

 

Lej din bolig ud

Nogle gange varer en frivilligrejse kun en måned eller to, og så virker det måske ikke oplagt at udleje sit hjem imens. Især ikke hvis du bor i en anden by end København, hvor boligmangel altid er ekstrem. Men det kan faktisk sagtens betale sig at udleje, uanset hvor du bor!

Ofte kan du finde folk, som leder efter et sted at være imellem flytninger eller kortvarigt i forbindelse med arbejde. Hvis blot du udlejer dit hjem relativt billigt, at der stor sandsynlighed, at du sagtens kan finde en tilfreds lejer. Du kan også vælge at oprette dig på sider som Airbnb, hvor forskellige ferieglade folk kan leje din lejlighed et par dage eller uger ad gangen. Det kræver naturligvis, at der lige er nogen, som kan holde øje med den mellem udlejningerne, men såfremt du har søde venner, bør det problem være til at overkomme.

gave

Blog om det

Det tager naturligvis lang tid at opbygge en blog, som du decideret kan tjene penge på. Men hvis du kan lide at skrive og fortælle om, hvad du laver, kan det være en idé at forsøge. Er du på en spændende tur, som du mener der er relevans i for andre, kan du også skrive til for eksempel fagforeninger eller nyhedssider, som gerne vil have fat i de unge. Såfremt du er god til at sælge det, du laver, kan du sagtens få en sjat penge for at skrive nogle indlæg til dem om livet som frivillig.

Det handler egentlig om at være kreativ og om at gribe de muligheder, der opstår. Uanset hvad skader det jo ikke at skrive sine oplevelser ned, for det er fedt at kunne kigge tilbage på dem. Husk også at tage en masse billeder. Hvis de er rigtig gode, kan du sælge dem forskellige steder på nettet, og det kan der faktisk ligeledes være en fin sjat penge i.

 

Skaf penge på nettet

Hvis du ikke vil arbejde, men bare har brug for nogle hurtige penge, er der mange muligheder på nettet.

I første omgang kan du prøve at deltage i nogle af de adskillige konkurrencer, du finder rundt omkring. Her kan du både vinde penge og store præmier. Ville dine forældre ikke elske at få et nyt køkken, for eksempel? Ofte skal du blot tilmelde dig et par nyhedsbreve, og så deltager du. Det er selvfølgelig temmelig sjældent, at man rent faktisk vinder, men du kan jo være heldig – og så mister du heller ikke noget på det.

Hvis behovet for kontanter er mere akut, kan du overveje at tage et lån. Det er dog vigtigt, at du overvejer fordele og ulemper. Du skal bestemt ikke låne, hvis du ikke er i stand til at betale lånet tilbage. Derfor er det vigtigt, at du overvejer situationen godt og grundigt inden. Ofte er det også fornuftigt at overveje andre løsninger i første omgang. Her kan du læse mere om fordele og ulemper ved SMS-lån.

kvinde