mz12

Der kan være mange grunde til, man vælger at kaste sig over et frivilligprojekt. Måske er det et projekt, som netop du brænder for, og ønsker at få stablet på benene, for at få det op at køre. Måske er det ikke selve projektet, men blot det, du mærker, du gør en forskel, der driver værket i forhold til dit frivillige arbejde.

Uanset hvad, kan det at arbejde frivilligt godt tage hårdt på folk – både i forhold til tid, men bestemt også psykisk, da mange frivillige jobs indebærer, at man får nogle barske forhold at se.

Helt overordnet er det derfor vigtigt, man også huske i ny og næ at lægge arbejdet på hylden, og huske lidt på sig selv. Heldigvis er der masser af ting, du kan tage dig til, som kan lede tankerne lidt væk fra arbejdet.

Flad ud med din yndlings Tv-serie

Det behøver ikke være en særpræget hobby eller noget helt ekstraordinært, du kaster dig over, når du skal have en lille pause fra arbejdet. Noget ganske simpelt som eksempelvis at gå i gang med en Tv-serie, kan også gøre det. Her er der naturligvis et væld af muligheder afhængigt af, hvad man er til. Dog er der én serie, der sjældent slår fejl – Prison Break.

Her følger man Scofield og hans forsøg på at bryde ud af fængslet ”Fox River”. Et fængsel han selv har været med til at bygge, og derfor kender til de fleste hjørner og kroge af.

Der er hele fire sæsoner i serien, så der er dermed nok at kaste sig over, hvis man ønsker at fordrive lidt tid, hvor man kan lede tankerne helt væk fra jobbet.

Fra fisketur til fjernsyn

Er du ikke så meget til Tv-serier, er der heldigvis også andre muligheder, der går i en helt anden retning. Hvis du er mere til at komme ud i den friske luft, er der også masser af muligheder for dig. Et af de helt store hit er at tage ud at fiske. Ikke nok med, man kommer væk fra sine vante omgivelser, der kan virke stressende og minde en om arbejdet, så er det også en hobby, der giver ro i sindet. Her kan man både nyde stilhed og ro, og måske være heldig også at få bid på krogen.

fiske

Hvis du ønsker at bringe fisketuren med hjem i stuen, kan dette også gøres ganske let. Med Google Chromecast kan du ganske nemt får alt hvad du har taget af billeder og videoer op på din tv-skærm, og på den måde dele oplevelsen med hele familien. Chromecast er en simple og nem løsning, hvis du ønsker at sammenkoble diverse enheder med dit tv.

stream

Gør hvad du har lyst til her og nu

Man behøver naturligvis ikke kaste sig over en bestemt hobby, blot for at lede tankerne fra arbejdet. Vigtigst af alt er det, at du gør, hvad ud selv kan mærke, du har brug for her og nu. Det er altså ikke ensbetydende med, at du hver torsdag skal gå ud og fiske eller at du skal tage to afsnit i streg af Prison Break. Vigtigst er det, du gør, hvad du lige føler, du har behov for. Hvad end det er en gåtur, en fisketur eller et par timer foran fjernsynet. Så længe du føler, du kan slappe af i det du laver, og nyde at have en pause fra det frivillige arbejde.