mz12

Kærlighed er en mærkelig størrelse, der for mange kan være svær at definere. Dette skyldes, at kærlighed har mange forskellige facetter, der hver især berører visse overflader i menneskers hverdag. Man kan ikke leve uden at have nogen former for kærlighed i sin hverdag, dette kan medføre at man bliver ensom og introvert som person. En måde at give kærlighed på er ved at blive frivillig og mærke den varme, som det giver at bidrage til fællesskabet et andet sted.

Kærlighed kommer i mange afskygninger og kan være alt fra en lille trøstende berøring til ord og store kærlighedserklæringer. Uanset hvilken form for kærlighed man har i sit liv, vil man altid stræbe ubevidst efter at få så mange forskellige nuancer af det som muligt og fra forskellige sider.

I mange henseender er kærlighed uundværlig, den er overalt i vores hverdag og hvis man kigger godt efter kan man se den overalt. Den er i toget om morgenen, i hjemmet når man træder ind af døren og endda i myldertrafikken på motorvejen.

Lær kærligheden at kende – føl den i dit liv

Som før nævnt findes der utrolig mange former for kærlighed i hverdagen. Nogle føler kærlighed til deres kæledyr, der er kendt for at elske en betingelsesløst. Den samme form for kærlighed vil man opleve fra sine små børn, der ligesom dyr i en vis grad er afhængige af den tid og kærlighed man selv giver dem.

Derudover kan der være kærlighed mellem venner og kolleger, forstået på den måde at omsorg for andre også er en form for kærlighed, på trods af at langt de færreste vil bruge ordet ’elske’ om venner og kolleger. Der er naturligvis også kærlighed i parforhold, hvor man her ofte bruger ordene ’forelskelse’ og ’elske’.

Den kærlighed man oplever i et parforhold er anderledes end alle andre former for kærlighed, da det her handler om at give for at få. Uden gensidig kærlighed mellem kærester vil man blot være i et dysfunktionelt venskab.

Den sidste form for kærlighed mellem mennesker og andre levende organismer er naturligvis kærligheden man føler i ens familie. Denne kærlighed er ligesom den første slags også betingelsesløs, da man uanset interne fjendskaber altid vil føle kærligheden som giver tilhørsforhold til en anden person.

Kærlighed til andet end mennesker og dyr

Afslutningsvist på denne artikel om kærlighed kan nævnes de følelser og tilhørsforhold man har til materielle ting. Det kan være at man føler en form for kærlighed til nogle af sine nipsting, der symboliserer minder eller sammenhænge med andre.

Prøv bare at se denne video om den kærlighed frivillige i Nepal spreder:

 

Eller det kan handle om at man føler en forkærlighed for sin bil, have eller endda hjem som helhed. Denne form for kærlighed hænger meget sammen med tryghed og tilhørsforhold, da disse to begreber også er med til at definere, hvem vi er som individer.

Uanset hvordan man vender og drejer emnet er man påvirket at kærlighed hver eneste dag. Også selvom man ikke altid selv føler det i kroppen. Nogle har stor empati for andre og kan derfor føle glæde og kærlighed ved andres glæde. Kærlighed påvirker os på de underligste tidspunkter og er en størrelse, der ikke kan kontrolleres.