mz12

Når man tager ud i verden, for at hjælpe og arbejde frivilligt, må man først spare penge sammen. Der er steder, som tager imod frivillige, og til gengæld giver dem kost og logi. Der er andre steder, som ikke giver og betaler din mad og din indkvartering. Højst sandsynligt, fordi de ikke kan, og ikke har råd til det. 

De fleste steder eller organisationer, du kan rejse ud til eller ud med, dækker heller ej dine rejseomkostninger. Hvis du ikke planlægger din frivillige rejse selv, skal du også betale dem, som planlægger det for dig. Der skal altså penge til, og dem må du spare op. 

ord om frivilligt arbejde

Så meget skal der til

Hvor mange penge, du er nød til at spare om, afhænger af mange ting. Som nævnt ovenfor, afhænger det af, hvor meget du bliver givet, i bytte for dit arbejde. Du kan risikere, at du selv skal betale alt. Det gælder alt du må spise og drikke, alle overnatninger, og alt transport. Det gælder også forsikringer og eventuelle andre betalinger. 

Derudover kommer det, du har tænkt dig at lave udover dit frivillige arbejde. Hvis du da ikke er endt midt i ingenting, er der nok en masse spændende omkring dig. Så du har altså også brug for, at der er mulighed for at udforske og opleve det land, du er rejst til, på andre måder end dit arbejde. 

Så afhænger det naturligvis også af, hvor længe du er af sted. Prisen per måned bliver som regel billigere, jo flere måneder du er udrejst. Men en enkel måned er naturligvis billigere end et år. Dine omkostninger vil også helt afhænge af, hvilket land og hvilken verdensdel, du er rejst til. Vestlige lande, som Europa, Nordamerika og Australien, er dyre. Asien til gengæld, er rigtig billigt. 

rejsende med rygsæk

Tag en pause fra arbejdet og planlægningen 

Du må arbejde meget, for at tjene alle de penge, du skal bruge på din rejse. Hvis du da ikke er så heldig at have en opsparing allerede. Du må da også bruge meget tid, på at planlægge alt omkring din rejse. 

Men glem nu ikke at tage en pause og slappe af. Pas dine hobbyer og interesser. Hold små ferier og fridage, og brug dem på lige det du har lyst til. Det kunne være at spille computerspil med vennerne, eller investere i kryptovaluta. Er det noget for dig, så læs mere her. Det kan også hjælpe dig med at spare penge op, uden at skulle arbejde ekstra.