mz12

Det er selvfølgelig nemmest at være frivillig, hvis ikke du behøver at rejse langt for det. Men hvad kan du gøre, hvis du gerne vil være frivillig et sted, som ligger rigtig langt væk? Skal du bare droppe idéen, eller er er det muligt at finde en løsning, der giver mening? Der er flere typer af transport, som det er værd at overveje, og hvad der giver mening, hvis noget, afhænger af flere ting. Det afhænger selvfølgelig af afstanden, men også af, hvor ofte du skal møde op samt prisen for transport.

Tag bilen

Bilen er en oplagt mulighed, hvis du ikke skal alt for langt, men hvis du skal afsted hver dag, må du gøre op med dig selv, om der er for langt til, at du gider bruge den tid, det kræver at køre. Det kan selvfølgelig også være, du elsker at hoppe ind i din BMW Z4 og køre afsted, og at afstanden slet ikke betyder noget for dig af den grund.

Du skal naturligvis huske, at det ikke er gratis at køre bil. Det koster f.eks. penge at fylde benzin på en bil. Derudover skal du også huske, at kørselsfradrag ikke er en mulighed, når der er tale om frivilligt arbejde, der er ulønnet.

bil

Toget

Hvis du ikke har bil, kan du overveje offentlig transport. Her er det værd at undersøge, om det er muligt at tage et tog, f.eks. og hvor lang tid det vil tage. Offentlig transport koster også penge, så du skal også forholde dig til, hvad prisen er, og hvor meget du er villig til at give. Du bør også undersøge, hvilken type billet, der giver bedst mening, alt efter, hvor ofte du skal afsted og hvorhen.

tog

Flyet

Det kan også være, du bliver enig med dig selv om, at der simpelthen er for langt til, at det giver mening at tage bil eller tog. Men måske flyet er en mulighed for at komme hurtigere frem. Dette afhænger selvfølgelig af, om der går fly fra det sted, du bor, til det sted du skal arbejde og tilbage igen. Igen skal du tænke over, hvad prisen er, og om du har råd til det.

Det kan dog også være, du skal arbejde frivilligt et sted i en længere periode, og du har planer om, at du ikke skal hjem, før perioden er ovre. Måske du endda skal til et helt andet land for at arbejde. I så fald, kan det være, flyet giver klart bedst mening, hvis der er for langt til at køre, og du alligevel kun skal betale for en billet frem og tilbage en enkelt gang.

Hvis der simpelthen er for langt

Det kan være, du bliver enig med dig selv om, at der simpelthen ikke er nogen god transportløsning. Her er det vigtigt at huske, at der ikke er noget galt i at være realistisk omkring afstanden. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis der er for langt, men så kan du begynde at lede efter noget andet frivilligt arbejde, der er tættere på. I den sidste ende er det jo op til dig at afgøre, hvor langt du er villig til at pendle til og fra dit frivillige arbejde, og det er jo helt forståeligt, at du selvfølgelig gerne vil have et arbejde, der er inden for en rimelig afstand, især når arbejdet er ulønnet.