mz12

Det kan være meget sjovt at tage del i noget frivilligt arbejde. Nogle gør det endda imens de holder sabbatår, så de kan få nogle nye spændende oplevelser, imens de holder pause fra skolen. 

Hvis man er rigtig dyreglad, så kan det være en god idé at overveje, hvorvidt ens frivilligt arbejde skal indebære noget med dyr. Der er dog en del ting der skal overvejes i denne forbindelse. Læs med her for at se hvad det er. 

Frivillig og hund

Hvilke dyr skal du arbejde med? 

Det er først og fremmest en god idé at overveje, hvilke dyr man gerne vil arbejde med. Nogle føler sig måske meget komfortable med at rende rundt med Canem foder og gå tur med hunde dagen lang. Men de er ikke helt så vilde med at redde små kænguruunger eller orangutanger. 

Det er meget en smagssag, hvad man er interesseret i at arbejde med. Og det handler også om at spørge sig selv, hvilken erfaring man egentlig har med de forskellige typer af dyr. Ofte er det også noget, som det frivillige sted er interesseret i at høre. 

Skal det være i Danmark eller andre lande? 

Hvilke dyr du har lyst til at arbejde med kan også have indflydelse på, hvor du skal rejse hen for at komme i frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde med hunde er for eksempel sagtens noget, som du kan gøre herhjemme i landet. Men frivilligt arbejde med kænguruunger kan være lidt svære at finde. 

Nogle ser det at arbejde frivilligt som en enestående chance for at rejse til nye spændende områder og møde nye kulturer. Andre føler sig dog en del mere komfortabel ved at blive i det land, som de kender mest til – og hvor de desuden også snakker sproget. 

Dine muligheder er naturligvis en del mere begrænset, hvis du ikke er komfortabel med engelsk og heller ikke kender sproget, der bruges i eventuelle rejsedestinationer. Det er også noget du må tage med i dine overvejelser, når du leder efter frivilligt arbejde. 

Fordelen ved at arbejde frivilligt med dyr herhjemme er også, at du på den måde ikke behøver at oprykke hele dit liv. Din vennekreds og familie lever trods alt formentlig her. Og det kan være svært for mange at sige farvel til dem i hele måneder for at rejse til fremmede lande. 

Kvindelig frivillig

Skriv det på cv’et

Det er altid en god idé at skrive frivilligt arbejde på sit cv. Det viser nemlig fremtidige arbejdsgivere, at man ikke bare sidder på den lade side men at man er en aktiv person der tager initiativ. 

Du bør gøre det samme, nu hvor du får noget frivilligt erfaring gennem arbejde med dyr. Og det er da helt essentielt at gøre, hvis du skal arbejde med dyr i fremtiden også! Det kan for eksempel være, at du gerne vil blive dyrlæge eller lignende. Det er netop sådan noget, der kunne hjælpe dig med at komme ind på kvote to på universitetet. Men det er også godt, hvis du allerede nu leder aktivt efter permanente stillinger.