Man plejer at sige, at hvis man sender gode vibrationer ud i universet, så skal man nok få god energi tilbage.
Det er en spirituel måde at tænke på, men om ikke andet, er det en tankegang, der kan være motiverende at have i baghovedet. Ikke fordi, at man nødvendigvis skal gøre alt med et større formål, men mere bare med formålet om at gøre nogle gode ting.
Fx en sød tanke som at sende en afholdt person gaveæsken, der er helt perfekt. Det er noget, der ikke kræver det store, men som får en dominoeffekt.
Man sender en gave, modtageren bliver overrasket og føler sig set, hvilket skaber genklang.
Det er altid en behagelig følelse at vide, at man gør noget, der giver mening for andre, for i sidste ende kommer den følelse til at sætte sig på
selvopfattelsen og derved kører det hele i en sund spiral.
Det spontane, men gode formål
Et eksempel, der understreger pointen godt, er at arbejde som frivillig. Om det er i det små eller store, kommer det i sidste ende til at gå op i en højere enhed.
Det kan være, at det største ønske til sommer er en tur til Roskilde Festival. Alt man længes efter er de sene nætter, lunkne øl og god musik, men der er bare lige det faktum, at pengene ikke rækker til billetten.
Så opstår tanken om at være frivillig. Ved første overvejelse, er arbejdet som frivillig af rene egoistiske årsager for at opfylde eget behov, men når alt kommer til alt, har man bidraget til det gode formål, og ofte ender man med at møde ildsjæle og få en god oplevelse.
Fællesskab på tværs
Et ord, der står højt over de fremhævede, når man snakker om frivillighed, er ‘fællesskab’. Der er en stor fællesskabsfølelse forbundet med at udrette frivilligt arbejde sammen med andre.
Når man ses med folk på denne måde, lærer man hinanden at kende på tværs af generationer, etnicitet og sociale lag, men man har samme udgangspunkt, nemlig at være med til at gøre en forskel.