mz12

Tænker du nogensinde over, hvad du får din tid til at gå med? Måske oplever du, at du keder dig, eller omvendt at du har for meget at se til. En fantastisk måde at bruge sin tid på, som både kan gavne dig og andre, er ved at blive frivillig. Frivillighed er en prioritering, som til at starte med kan virke uoverskuelig for mange. Men når du først er kommet i gang, vil du formegentlig opleve, at det er det hele værd.

Hvad kan frivillighed gøre for dig?

Frivillighed handler i udgangspunktet om at hjælpe andre, og det bør også være det, som er den primære drivkraft hos dig, der overvejer at blive frivillig. Når det er sagt, kan frivilligt arbejde være utrolig givende på mange forskellige måder. Helt grundlæggende er det at hjælpe andre og være med til at gøre en forskel særlig givende for dig som menneske. Udover det er der mange oplevelser forbundet med det frivillige arbejde. Du vil formegentlig stifte nye bekendtskaber, komme på forskellige ture og ikke mindst blive klogere på dig selv og dine styrker og svagheder. Samtidig kan frivilligt arbejde være med til at løfte dit CV og åbne nye døre på arbejdsmarkedet. Frivilligt arbejde viser, at du er arbejdsom, villig og nærer social omtanke. Alt sammen egenskaber der værdsættes på de fleste arbejdspladser i dag.

Teamwork

En verden af muligheder

Der findes mange former for frivilligt arbejde, og det er sjældent umuligt at finde noget, du brænder for. De fleste organisationer for frivilligt arbejde foretrækker netop, at de frivillige er passionerede og oprigtigt interesseret i at hjælpe der, hvor der nu engang er behov for det. Frivilligt arbejde kan strække sig fra alt til arbejde med dyr til arbejde med mennesker, fra lokalt arbejde til arbejde i udlandet, fra arbejde med natur til arbejde med kultur osv. Det spænder vidt, så det er blot om at undersøge, hvad du selv finder interessant.

Frivillige selfie

Din fritid er mange ting

Din fritid er mange ting, og det er klart, at der skal være plads til meget andet end frivilligt arbejde. En måde du kan skabe lidt overskud i hverdagen på er ved at låne penge. At låne penge kræver naturligvis omtanke, og at du sætter dig ind i de forskellige muligheder, så du ved, hvad der bedste kan betale sig for dig og din fritid. Du kan blive klogere på dine muligheder ved at se en låneoversigt. Det handler om at finde løsninger, der passer til dig og dine behov.