mz12

Går du over overvejer, om du skal blive frivillig, men er du lidt usikker på, om du skal springe ud i det? Det er helt forståeligt, hvis du gør dig nogle overvejelser, inden du beslutter dig for, om du vil gøre det. Her er nogle af de ting, du kan overveje, hvis du drømmer om at blive frivillig.

Hvad brænder du for?

Når du hører om frivilligt arbejde, forbinder du det måske med indsamling af penge til hjælpeorganisationer, men du kan også være frivillig på mange andre måder. F.eks. er der også organisationer og virksomheder, der sommetider leder efter frivillige til at hjælpe dem med sociale medier.

undgå dyre lån

Der er rigtig mange typer af frivilligt arbejde ude i verden, og du bør gøre dig nogle tanker om, hvad det er for en type arbejde, du har lyst til at lave. Er der en bestemt sag, du brænder for, som du gerne vil støtte, eller handler det mere om, at der er en bestemt type af arbejde, du gerne vil have mere erfaring med? Inden du beslutter dig for at begynde på frivilligt arbejde, er det altså en idé at overveje, hvad det er for noget arbejde, der passer til dig. Derudover bør du også tænke over, hvor meget tid du er villig til at bruge på det. Der er jo forskel på, om du skal arbejde et par timer om måneden eller om det er fuldtid.

Hvor langt vil du rejse for det?

Du kan også overveje, om du er villig til at rejse ud i verden for at være frivillig, eller om du gerne vil blive hjemme. Noget frivilligt arbejde kan laves hjemme ved computeren, så du ikke engang behøver at forlade hjemmet. Men på den anden side findes der også frivilligt arbejde, der kræver, man rejser ud i verden. Hvis du i forvejen drømmer om at komme ud og se verden, kan det være en mulighed for at slå to fluer med ét smæk. Det forudsætter selvfølgelig, at det er noget frivilligt arbejde, du gider, og at det foregår et sted i verden, du gerne vil hen.

rejse

Husk det økonomiske aspekt

Hvis du overvejer at påtage dig noget frivilligt arbejde, bør du overveje, om du har økonomien til det. Når du ikke får løn for det frivillige arbejde, kan du tænke over, hvordan du får penge til at leve for. Hvis det frivillige arbejde kun er på deltid, kan du f.eks. have et lønnet arbejde ved siden af. Men hvis du har planer om at tage ud i verden og arbejde frivilligt i en længere periode, kan du også overveje, om du måske skal spare sammen på forhånd, så du har en opsparing, du kan leve af, når du begynder på dit frivillige arbejde.

Alternativt kan du også overveje, om du er villig til at tage et lån, så du har nogle penge at leve for, imens du er ude i verden og arbejde frivilligt. Du bør naturligvis overveje det grundigt, inden du tager et lån og sætte dig ind i, hvad det koster at tage et lån, og hvad vilkårene er. Det er også en god idé at undersøge, hvad der kendetegner de forskellige slags lån, da der findes flere typer, f.eks. kviklån og banklån. Hvis du gerne vil undgå dyre lån, er det desuden en god idé at læse op på, hvordan du undgår dem.