mz12

Er du også vild med at lave frivilligt arbejde, har du måske også overvejet at rejse ud og hjælpe andre steder i verden. Det at kunne stille sig til rådighed for at hjælpe andre, som ikke er i en lige så heldig situation som sig selv, er virkelig noget, som er fantastisk at kunne gøre! Det kan dog godt være svært at vide hvor man skal begynde, når man vil til at planlægge at rejse ud som frivillig. Læs derfor med her, og bliv forhåbentligt lidt klogere på hvordan du kommer i gang. 

Kom i kontakt med de rigtige mennesker

For at skulle rejse ud og være frivillig et andet sted, er det alfa og omega at finde nogle at rejse ud med. At tage alene til et fremmed land for at være frivillig kan godt være lidt overvældende, specielt hvis ikke man har prøvet noget der ligner før. Derfor er det en rigtig god ide at få fat i nogle ligesindede mennesker, som også gerne vil ud og gøre en forskel i verden. 

Har man først kontakt med de rigtige mennesker, kommer man et godt skridt tættere på at realisere sin drøm om at rejse ud som frivillig i en af verdens brændpunkter.

Frivillige kvinder

Vælg din destination

Næste skridt for at rejse ud som frivillig er, at vælge sin destination. Måske er man kommet i kontakt med nogle mennesker, som allerede har en ide om hvor man kan rejse hen. Ellers er der rigeligt med gode destinationer at vælge imellem! Det kræver bare en smule research før at man nemt finder frem til nogle steder, som godt kunne have brug for en hjælpende hånd mere!

Gruppebillede af frivillige

Finansier din rejse som frivillig

Et af de afgørende spørgsmål som man skal finde svar på før man rejser ud som frivillig er, hvordan man har tænkt sig at betale for hele molevitten. Måske er man så heldig at have en god opsparing at kunne tage af. Er der tid endnu til man tager afsted, vil man måske kunne nå at opbygge en god opsparing, før man rejser.

En tredje mulighed, man har, for at finansiere sin rejse som frivillig er at tage et lån. Med et lån vil man nemlig få penge mellem hænderne lige nu til at komme ud og rejse for. Så kan man altid bekymre sig om at afdrage når man er tilbage fra sin rejse. Har man ikke brug for at låne mange penge, kan et kviklån måske være en god ide. På den måde vil man nemt kunne låne penge uden at skulle igennem en masse administrative skridt først. I stedet kan man fokusere sin energi på det vigtige: nemlig at komme ud og hjælpe hvor der er behov som frivillig!