mz12

Det er mega fedt at tage på frivilligrejser, men der er faktisk også mange andre gode måder at være frivillig på. Man behøver ikke altid at rejse langt væk for at gøre en stor forskel. Hvis du føler, at du gerne vil gøre en forskel i hverdagen, kan det være du skal overveje at prøve nogle andre måder at være frivillig på end via dyre rejse. Her får du forslag til, hvad du kan gøre.

Tjen penge til nødhjælp

Nødhjælp gør en utroligt stor forskel i de rigtige hænder. Derfor kan du skabe stor glæde mange steder ved at donere penge til dine yndlingsorganisationer.

frivillige

Du kan for eksempel være med til at arrangere loppemarkeder, hvor overskuddet går nærmest ubeskåret til udvalgte organisationer. Det er egentlig det samme koncept som genbrugsbutikker, bortset fra at det afvikles over en weekend eller en bestemt dag. Du kan selvfølgelig også melde dig som frivillig i en genbrugsbutik, hvis du har tid og lyst til dette. Du har måske tænkt, at det mest er for ældre damer, men det er faktisk begyndt at ændre sig rigtig meget. Derfor vil du efterhånden møde en del unge, når du besøger din lokale Kirkens Nødhjælp.

Hvis du synes det lyder som en god ide at afholde et loppemarked, men ikke rigtig har det store at sælge, kan du forsøge dig med at deltage i konkurrencer. Du kan endda være heldig at vinde penge, som du kan donere direkte. Ellers kan det være, at du vinder en masse spændende ting, som du sagtens kan sælge videre. Så har du ikke mistet noget på det, og på den måde kan en masse nødhjælpspenge sendes afsted.

Det kan også være, at du får et godt tilbud et sted. Måske kan du købe en masse af en bestemt ting til nærmest ingen penge. Herefter kan du så sælge dem videre til en lidt højere pris, som stadig ligger under den normale markedspris. Hvis du falder over sådan et tilbud, kan du overveje at tage et hurtigt lån. Du kan gøre det sådan, at du dækker lånet med de penge du tjener og sender de resterende penge til nødhjælp. Selvom det måske ikke bliver de helt store beløb, er lidt helt sikkert bedre end ingenting.

Bliv besøgsven

Du kan også overveje at blive besøgsven. Det er en rigtig god idé for dig, som er social og godt kan lidt at tilbringe tid med andre mennesker. Mange gamle kan godt blive rigtig ensomme, fordi deres familier jo ikke kan være sammen med dem hver dag. Måske er en stor del af deres venner døde, og så er det bare rigtig hyggeligt for dem at få selskab af et ungt menneske.

Du kan virkelig gøre stør glæde ved at drikke en kop kaffe med en gammel mand eller kvinde en gang eller to om ugen. Og du kan ligeledes selv lære rigtig meget af det. Det er sundt at forholde sig til folk, som er et helt andet sted i livet end én selv. Især fordi de kommer fra en anden tid, hvor tingene blev gjort anderledes. De vigtige relationer opstår, når vi tør beskæftige os med mennesker, som ikke ligner os selv. Du bliver ikke kun klogere, du bliver helt sikkert også en god ven rigere. Og så er det jo en form for frivillighed, som slet ikke koster noget, men som gør en kæmpe forskel alligevel.

besøgsven