mz12

Det har fået lidt af en renæssance at melde sig som frivillig på den ene eller anden måde, og det er der god grund til. Udover den gode gerning ved at være frivillig, får man nemlig også utroligt mange fantastiske oplevelser med på vejen. Du vil uden tvivl møde mennesker og se steder, som du ikke ville have mødt eller set ellers. Det fantastiske ved at være frivillig er nemlig, at man finder nogle af de smukke gemte perler rundt omkring i verden.

 

Gør en god gerning og meld dig som frivillig

bjerge

Den mest oplagte grund til at melde sig som frivillig er selvfølgelig, at du gør en rigtig god gerning for nogle andre. Man kan være frivillige på mange forskellige måder, men hovedsagligt handler det at være frivillig om at hjælpe andre mennesker. Mange danskere vælger at være frivillige engelsk lærere rundt omkring i verden, hvor der er børn som ikke ellers har muligheden for at lære engelsk. Du kan også melde dig som frivillig, hvor du foretager dig mere praktisk arbejde. Du kan f.eks. hjælpe med at bygge eller genopbygge huse i udsatte områder forskellige steder i verden. Det kan f.eks. være, hvis der har været en naturkatastrofe, som har ødelagt mange menneskers hjem. Der er altså mange gode måder at gøre en god gerning som frivillig.

 

Oplev naturen som aldrig før

 

En anden rigtig god grund til at være frivillig er, at du kan komme ud og opleve naturen på en helt ny måde. Der findes nemlig rigtig mange steder i udlandet, hvor du kan være frivillig i nogle utroligt smukke og naturrige områder. Disse steder er ofte relativt ukendte og ikke steder, som du ellers ville rejse hen som normal turist. Du får derfor lov til at se naturen fra en helt ny side som frivillig, og dette er en oplevelse, man aldrig glemmer. Hvis du derfor ønsker at komme ud i naturen, skal du uden tvivl undersøge de mange gode muligheder som frivillig.

 

Mød mennesker fra hele verden, som du kan blive venner med for livet

 

Den sidste og vigtige grund til at være frivillig er, at du uden tvivl vil møde fantastiske mennesker fra hele verden. Når du er frivillig i udlandet, vil der være folk fra hele verden, der også har meldt sig som frivillige. Folk kommer med forskellige baggrunde og planer, og det er derfor en oplevelse i sig selv at møde så mange forskellige mennesker. Herudover er det også en virkelig god mulighed for at møde venner for livet. Man kommer ind på hinanden på en helt speciel måde, når man arbejder sammen som frivillige. Hvis du vælger at blive frivillig, vil du uden tvivl huske de mennesker du har arbejdet med, og måske vil du stadig være venner med dem langt ude i fremtiden.

landskab