mz12

Nu til dags har vi så meget fokus på materielle ting. Ofte skal man have den nyeste smartphone, og man skal gerne have en tablet eller en Ipad også.

Hos mange skal hele ens hverdag også gerne postes på Instagram, så andre kan følge med i, hvad man går og laver. Nu til dags er der meget fokus på en selv, og på hvad man selv ønsker. Mange er gået hen og er blevet egocentreret. Nok mere end hvad godt er.

Privilegeret

I Danmark er vi meget privilegeret. Vi skal ikke betale for at komme til lægen eller på hospitalet, vi kan få SU, når vi studere, vi kan få kontanthjælp eller dagpenge, når vi er arbejdsløse, vi får børnepenge, hvis vi har børn, og vi kan få boligstøtte, hvis man har en lejebolig.

Ofte kan man godt glemme, at det ikke er alle, der har det så godt, som vi i Danmark har. Der findes dog heldigvis stadigvæk mennesker, der tænker på andre.

Frivillig_i_udlandet

Bliv frivillig

Hvis man gerne vil hjælpe andre, så er der mange forskellige organisationer, hvor man kan blive frivillig og hjælpe.

Der er både organisationer i Danmark og udenfor Danmark, som man kan hjælpe. Man kan enten blive frivillig på deltidsplan som en til to gange om ugen, men man kan også vælge at vie flere måneder af ens liv til at være frivillig i. Det koster dog nogle penge at rejse rundt i verden og lave frivilligt arbejde. Derfor kan du overveje at låne penge nu, så du snart kan komme ud at rede verden.

Frivilligt arbejde i Danmark

I Danmark kan man fx blive frivillig på Inges Kattehjem, hvor man kan hjælpe herreløse katte. Man kan også blive frivillig i Røde Kors, som har frivilligt arbejde indenfor ensomhed ved ældre eller hjælpe udsatte familier.

Nogen vælger også at sidde ved fx en børnetelefon, hvor man kan rådgive børn og unge med problemer. Disse former for frivilligt arbejde, det kan man have ved siden af et studie eller et arbejde. Der findes mange former for frivilligt arbejde i Danmark, hvor man kan hjælpe andre.

Frivilligt arbejde i udlandet

Nogen vælger at rejse til udlandet i nogen måneder for at hjælpe andre udsatte. Man kan fx hjælpe herreløse hunde og katte i udlandet, hvor man giver dem pleje og omsorg og sørger for, at de får det godt. Derefter skal de videre til nye familier.

Man kan også hjælpe udsatte børn og voksne. Det kan fx være på et sygehus. Frivilligt arbejde i udlandet kræver ofte, at man kan tage fri i flere måneder.

Frivillig_i_udlandet

Hvad kræver det for at blive frivillig i udlandet?

Når man skal være frivillig i udlandet, så kræver det, at man kan tage fri fra ens arbejde eller studie i en bestemt periode. Det er ofte en periode over nogle måneder. Når man skal være frivillig i udlandet, så skal man selv betale for rejsen. Derudover skal man stadigvæk betale ens faste udgifter derhjemme i Danmark som husleje og forsikringer osv.

Det kræver derfor en del penge for, at man kan blive frivillig i udlandet. Hvis man ikke selv står med den form for penge, så kan man låne penge på fx internettet. Ved at låne penge online, så kan man finansiere ens rejse og dermed komme ud og hjælpe andre.