mz12

Har du børn og vil gerne begynde på et frivilligt arbejde, er det vigtigt at din partner er ordentligt forberedt på at skulle passe børnene selv det meste af tiden. Især hvis dit frivillige arbejde er i udlandet, er dette en nødvendighed. 

Det er overvældende at have mindre børn og kræver meget arbejde, så det kræver helt sikkert noget forberedelse, hvis man pludselig er nødt til at stå med det hele selv. 

Børn bør aldrig holde en tilbage fra at prøve nye ting – det er i hvert fald trist når det er tilfældet. Så du skal ikke have dårlig samvittighed over, at lade din partner alene med børnene i et stykke tid. Det giver kun din partner og børnene lidt alene tid til at komme tættere på hinanden, og giver dig en pause fra arbejdet som forældre, og giver dig til gengæld lov til at opleve en masse andre spændende ting. 

Køleskab

Husk at fyld køleskabet inden du tager afsted

At være forældre er sultent arbejde, og har man flere børn at skulle have styr på er det ikke altid man lige får handlet ind eller har overskuddet til at lave den helt store festmiddag. Nogen gange er det bare lettest at smide en frysepizza i ovnen de få sekunder man kan slippe afsted med at tage øjnene fra børnene. 

Inden du tager afsted til dit frivillige arbejde, er det derfor vigtigt at både dig og din partner sørger for at få købt godt ind, så familien ikke sulter mens du er væk. 

Det er nemlig nemmere at handle ind når man er to, for så kan den ene finde lidt fred og ro i et supermarked, mens den anden bliver derhjemme og holder øje med børnene. At handle ind bliver pludselig en meget større udfordring end man skulle tro, når man er nødt til at gøre det selv. 

 Kort

Giv dem guides til når de ikke kan ringe til dig

Bare fordi arbejdet er frivilligt, gør det, det ikke mindre til arbejde. Det er hårdt og tidskrævende, og det er ikke altid du lige har tid til at tage telefonen når tingene brænder på derhjemme. Endnu mere besværligt bliver det hvis dit frivillige arbejde er i udlandet, for så er chancen for at i overhovedet er vågne på samme tid, pludselig meget mindre. 

Det er derfor en god ide at give din partner en ”håndbog” til når de ikke lige ved hvordan de bedst tackler noget.
Du kan fx på denne forældreside finde en masse guides til forældrelivet og forskellige artikler om alt fra spil til børn til helt basic råd. Din partner kan gemme siden som bogmærke, og hurtigt hive den frem når det hele bliver lidt for stresset. 

Det er en side der også bare kan være god at have, selv når I er to. Forældrelivet er en kæmpe omvæltning og I er absolut ikke de eneste forældre der til tider har brug for en ekstra hånd eller fire. Så kan man ligeså godt tage imod den hjælp og erfaring der ligger ganske gratis på nettet.